Herstelde Marchisio maakt voorlopig einde aan soap

Reacties

Rondom Claudio Marchisio ontspon zich de laatste dagen een heuse soap, maar met zijn rentree op het trainingsveld haalt de middenvelder van Juventus de kou maandag wat uit de lucht. Vrijdag werd nog gevreesd dat zijn seizoen er vanwege een blessure op zat, hetgeen tot hevige onrust bij de nationale ploeg leidde.

Herstelde Marchisio maakt voorlopig einde aan soap

Marchisio verliet in aanloop naar het duel met Bulgarije (2-2) het trainingskamp van de nationale ploeg. Hij zou volgens de medische staf van het Italiaanse elftal een zware knieblessure hebben opgelopen en daarmee maanden aan de kant staan. John Elkann - directeur van Fiat, grootaandeelhouder van de club uit Turijn - verklaarde daarop de oorlog aan bondscoach Antonio Conte. Hij zou de spelers overbelasten met zware trainingen.

Eenmaal terug in Italië wees nader onderzoek door de medici van Juve uit dat de blessure meeviel. Sterker nog: er was volgens hen amper sprake van een blessure. Een paar dagen rust zou voldoende moeten zijn, liet uiteindelijk ook de dokter van de Azzurri weten. Maandagmiddag liet Marchisio via Twitter en Instagram zelf alweer weten hersteld te zijn. 'Laten we beginnen!', was het enthousiaste bijschrift bij een foto op de massagetafel.

Italië neemt het dinsdagavond in een oefenduel in elk geval zonder Marchisio op tegen Engeland, nota bene in Turijn. Het herstel van Marchisio zal de spanning tussen Conte en zijn ex-club weer wat wegnemen, maar nog steeds ligt de bondscoach zwaar onder vuur. En over de doodsbedreigingen die hij kreeg van de Juventus-aanhang is ook het laatste woord nog niet gezegd. De 29-jarige Marchisio richt zich op zijn beurt op het competitieduel met Juve van komende zaterdag tegen Empoli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.