Herstelde De Vrij richt zich na rentree op de Klassieker

Na ruim anderhalve maand blessureleed maakte Stefan de Vrij maandag zijn rentree. Met Jong Feyenoord/Excelsior kwam de verdediger 45 minuten in actie tegen FC Groningen (0-0).

Herstelde De Vrij richt zich na rentree op de Klassieker

De Vrij had geen last van zijn hamstring tijdens de wedstrijd, zo liet hij na afloop weten. 'Daarnaast was ik in mijn hoofd helemaal vrij', reageerde hij op de clubwebsite. 'Ik heb tijdens de wedstrijd geen moment aan de blessure gedacht, dus dat is positief. Na een vervelende blessure als deze kan het gebeuren dat je onbewust geen risico wil nemen, maar dat was niet het geval.'

De helft die hij meespeelde tegen Jong FC Groningen was een goede test. 'Het is beter om op deze manier mijn rentree te maken, dan wanneer ik direct negentig minuten in een competitiewedstrijd moet spelen', aldus De Vrij, die zich nu richt op de thuiswedstrijd tegen Ajax komend weekeinde in De Kuip.

'Op dit moment voel ik me honderd procent fit. Ik kan nu nog bijna een week met de groep meetrainen. Ik heb er vertrouwen in dat ik daarna klaar ben voor die wedstrijd. Als de trainer een beroep op mij doet, dan zal ik er staan', besloot de enkelvoudig Oranje-international.

Op 30 augustus, tijdens het uitduel met Sparta Praag in de play-offs van de Europa League 2-0 verlies), liep De Vrij een hamstringblessure op die hem zeven weken aan de kant hield. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's