Herstelde De Jong begint op de bank tegen Inter

Reacties

Het ziet er naar uit dat Marco van Ginkel én Nigel de Jong zondag op de bank beginnen bij AC Milan-Internazionale. De Jong ondervindt nog de naweeën van de hamstringblessure die hem ook de interlands van Oranje tegen Mexico en Letland kostte.

Herstelde De Jong begint op de bank tegen Inter

De Jong sloot gisteren weer aan op de training van Milan, maar werkte een individueel programma af. Het is daardoor onwaarschijnlijk dat trainer Filippo Inzaghi hem zondag in de basis zet tijdens de Derby della Madonnina. Wel is De Jong in elk geval fit genoeg voor een rol als invaller.

De afwezigheid van De Jong in de basiself heeft geen positieve gevolgen voor Marco van Ginkel. Volgens La Gazzetta dello Sport krijgt niet hij, maar Michael Essien de kans van Inzaghi op de plek van De Jong. De andere middenvelders waar Inzaghi voor kiest zijn Sulley Muntari en Giacomo Bonaventura.

Doordat hij tegen Inter naar alle waarschijnlijkheid niet in de basis begint, kan De Jong tegen de Nerazzurri niet werken aan zijn imposante kaartencollectie. De ex-Ajacied kreeg in tien competitieduels al zeven keer geel. Daarmee heeft hij al bijna evenveel kaarten verzameld als tijdens het hele vorig seizoen, toen hij er in 33 duels negen kreeg en zijn persoonlijk record uit het seizoen 2010/11 evenaarde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.