Herrera zoekt toenadering tot Vela voor weerzien met Oranje

Reacties

Bondscoach Miguel Herrera heeft Carlos Vela opgeroepen voor de oefeninterland tussen Mexico en het Nederlands elftal van 12 november, ook al heeft de 25-jarige aanvaller van Real Sociedad al meerdere malen aangegeven niet te willen uitkomen voor zijn land. FC Twente-speler Jesús Corona kreeg zijn eerste oproep.

Herrera zoekt toenadering tot Vela voor weerzien met Oranje

Vela kwam voor het laatst in actie voor El Tri op 29 maart 2011. Sindsdien liet hij zelfs deelname aan de Olympische Spelen in Londen van 2012 en het WK van afgelopen zomer in Brazilië aan zich voorbij gaan. De ex-speler van Arsenal voerde 'persoonlijke en professionele problemen' aan als reden voor zijn weigering uit te komen als international. Volgens Spaanse media zou hij een schorsing van de FIFA riskeren, als hij vasthoudt aan zijn besluit.

Want ondanks zijn structurele weigering heeft Herrera de man die vorig seizoen nog goed was voor 21 officiële treffers voor Real Sociedad toch opgeroepen voor het weerzien met Nederland, vier maanden na het verhitte treffen in de achtste finale van het WK. De Mexicanen voelden zich toen enorm benadeeld, omdat de door Arjen Robben 'versierde' strafschop – waaruit Klaas-Jan Huntelaar Oranje naar de kwartfinale schoot – volgens hen onterecht was.

In de jacht op revanche heeft Herrera behalve Vela nog acht spelers uit de Europese competities opgeroepen. Twente-aanvaller Corona kan zijn debuut maken, terwijl PSV-middenvelder Andrés Guardado zijn 111de interland kan spelen tegen Oranje. Ook Javier Hernández (Real Madrid), Giovani en Jonathan dos Santos (Villarreal), Raúl Jiménez (Atlético Madrid), Guillermo Ochoa (Málaga), Héctor Herrera en Diego Reyes (beiden FC Porto) zijn van de partij. De internationals uit de Mexicaanse competitie hebben nog geen invitatie gekregen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.