Arsenal plukt Vela voor schijntje weg uit Baskenland

Reacties

Carlos Vela keert terug naar Arsenal. Die club maakt gebruik van de optie om de Mexicaan voor een relatief laag bedrag terug te kopen van Real Sociedad. Het eveneens geïnteresseerde Atlético Madrid vangt daardoor bot.

Arsenal plukt Vela voor schijntje weg uit Baskenland

'Arsenal heeft ons laten weten dat zij de optie op Vela zullen lichten', aldus Jokin Aperribay, voorzitter van Sociedad, tegen Cadena Ser. De Baskische club kocht de 25-jarige aanvaller twee jaar geleden van Arsenal, dat daarbij de mogelijkheid bedong hem voor vier miljoen euro terug te kunnen kopen.

Die optie wordt door Arsenal gelicht, na Vela's uitstekende prestaties in Baskenland. De dribbelaar maakte het afgelopen seizoen zestien competitiegoals voor Sociedad. In het seizoen 2012/13 presteerde hij ook al uitstekend, door veertien keer doel te treffen.

Vela stond te boek als supertalent toen Arsenal hem in 2005 overnam van Guadalajara. De Mexicaan wist zijn enorme belofte niet in te lossen en werd liefst vijf keer uitgeleend door The Gunners. Celta de Vigo, Salamanca, Osasuna, West Bromwich Albion en Real Sociedad boden hem allen tijdelijk onderdak. Nu krijgt hij dus alsnog de kans zich te bewijzen in Noord-Londen. Overigens behoort Vela vanwege een conflict met de Mexicaanse bond niet tot de WK-selectie van dat land.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.