Herboren Excelsior zit PEC dwars in strijd om play-offs

PEC Zwolle en Excelsior hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden: 1-1. Voor de Rotterdammers betekende de remise alweer het vierde Eredivisie-duel op rij zonder nederlaag.

PEC Zwolle begon met een goed gevoel aan het duel met Excelsior na de 1-3 overwinning in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles van twee weken geleden. De Zwollenaren begonnen dramatisch aan het seizoen, maar werkten zich vervolgens langzaam op in de ranglijst. Eén van de spelers die een belangrijke rol speelden in die opmars was Django Warmerdam. De Ajax-huuring toonde ook zaterdagavond zijn waarde door de thuisploeg in de 26ste minuut op voorsprong te zetten met een droge knal.

De Zwolse vreugde was van korte duur, want binnen acht minuten trok Luigi Bruins de stand alweer gelijk door PEC-doelman Mickey van der Hart met een zuiver schot in de verre hoek te passeren. Nog voor de rust raakten beide ploegen vervolgens het aluminium. Eerst knalde Danny Holla de bal uit een moeilijke hoek tegen de paal, even later deed Stanley Elbers dat namens de bezoekers.

De tweede helft in Zwolle was een stuk minder spectaculair. Zowel PEC als Excelsior kon de vermakelijke eerste 45 minuten geen vervolg geven en beide ploegen kwamen dan ook nauwelijks in de buurt van het vijandige doel. Zodoende bleef het bij een 1-1 gelijkspel in het MAC3PARK Stadion.

Door die remise tegen Excelsior verzuimt PEC een stap te zetten richting de play-offs voor Europees voetbal. Het verschil met nummer negen Willem II is nu twee punten, maar de Tilbugers kunnen zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht verder uitlopen. Voor Excelsior geeft het punt weer wat meer lucht in de strijd tegen degradatie. De voorsprong op nummer zestien Roda JC Kerkrade bedraagt nu twee punten.