Herboren El Shaarawy weer goud waard voor Roma

Reacties

AS Roma heeft op bezoek bij Empoli een 1-3 zege geboekt. Het aantrekken van Stephan El Shaarawy lijkt een gouden greep van de Romeinen.

Herboren El Shaarawy weer goud waard voor Roma

De Italiaans-Egyptische aanvaller maakte namelijk twee doelpunten. Zijn eerste was een juweel. In de vijfde minuut plaatste hij de bal vanaf twintig meter in de rechterbovenhoek. Zijn tweede goal in de 74ste minuut was van veel mindere schoonheid, maar minstens zo belangrijk. Het was namelijk de 1-3 waardoor Roma definitief afstand nam van Empoli, dat tussen beide treffers van El Shaarawy door had gescoord via een eigen doelpunt van Ervin Zukanovic. Namens Roma had Miralem Pjanic een doelpunt vanaf de rand van de zestien gemaakt.

El Shaarawy's treffers tegen Empoli waren al zijn derde en vierde in dienst van Roma sinds zijn huurtransfer vanaf AC Milan eind januari. De Milanezen zijn al langere tijd op de vleugelspits uitgekeken en leenden hem daarom in de eerste seizoenshelft al uit aan AS Monaco. Daar mislukte de dribbelaar volledig, maar bij Roma lijkt hij zich te herpakken. Als hij deze vorm vasthoudt, is de kans groot dat de Giallorossi de koopoptie op hem lichten.

Roma, waar Kevin Strootman negentig minuten op de bank bleef, stijgt door de zege naar de derde plaats. Die kan het maandag weer kwijtraken aan Fiorentina, als die club van nummer twee Napoli wint. Empoli, waar Mário Rui in de laatste minuut rood kreeg, staat tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.