Heracles vervolgt opmars tegen dolend Heerenveen

Reacties

Heracles Almelo is bezig langzaamaan te stijgen op de ranglijst. Door de knappe 1-0 winst van vanavond op bezoek bij SC Heerenveen is NAC Breda gepasseerd, al hebben de Bredanaars nog een duel tegoed. Bij de thuisploeg kan zo langzamerhand van een stevige crisis gesproken worden.

Heracles vervolgt opmars tegen dolend Heerenveen

Met trainer Dwight Lodeweges vanwege een schorsing op de tribune kwamen de Friezen uitstekend uit de startblokken. Marten de Roon en Sam Larsson zagen Heracles-sluitpost Dennis Telgenkamp redding brengen op hun afstandsschoten. Diezelfde Larsson maakte kort daarvoor aanspraak op een penalty na een overtreding van Iliass Bel Hassani, maar arbiter Jeroen Sanders was niet te vermurwen.

Waar de Friezen in de beginfase de beste kansen kregen, kwam de ploeg van John Stegeman naarmate het duel vorderde beter in de wedstrijd. Omdat Bryan Linssen (fraaie omhaal), Wout Weghorst en Oussama Tannane kansen om zeep hielpen, was de ruststand ondanks de mogelijkheden over en weer 0-0.

Direct na de onderbreking kwam daar verandering in. Bel Hassani stond aan de basis van een fraaie aanval en bezorgde de bal bij Linssen. De aanvaller had op zijn beurt weer een goede assist op Weghorst (foto), die alleen nog maar hoefde binnen te tikken, in huis. Omdat Telgenkamp wederom uitstekend reageerde bij een schot van Jukka Raitala en een Fries slotoffensief niks meer opleverde, bleef het 0-1. Dat het spannend bleef had Heracles aan zichzelf te wijten; zo misten Linssen en Denni Avdic levensgrote kansen op de 0-2.

De nul
Heracles is zodoende zeker voor even, NAC treft vanavond in eigen huis FC Utrecht, zestiende met twaalf punten uit veertien duels. De Bredanaars staan op tien punten. Bovendien hielden de Tukkers voor het eerst in 26 (!) wedstrijden weer eens de nul.

Voor Heerenveen zijn de zorgen groot. Al zeven (!) keer op rij werd er niet gewonnen. Als ook de thuiswedstrijden, waarin de Friezen normaliter wél goed presteren, geen punten gaan opleveren zou de formatie van Lodeweges wel eens in een vrije val kunnen belanden. Heerenveen is nu nog elfde, maar moet vrezen nu al verder te zakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.