Heracles moet op eigen veld buigen voor Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen heeft voor de derde keer op rij een nederlaag laten volgen door een overwinning. Heracles Almelo werd het slachtoffer van de Friese geldingsdrang (1-4).

Heracles moet op eigen veld buigen voor Heerenveen

Het experiment bij ADO Den Haag (1-3) smaakte bij Heracles naar meer. Trainer John Stegeman koos daarom ook tegen SC Heerenveen voor het opstellen van twee centrumspitsen, waarbij Denni Avdic in de rug speelde van Wout Weghorst.

Maar een nieuw positief resultaat bleef uit. Heerenveen bleek van een andere orde dan ADO een week eerder. Bovendien was het scoreverloop minder gunstig voor de Tukkers. Waar het in de Hofstad een voorspong verdedigde, daar moest Heracles tegen Heerenveen een achterstand goedmaken.

Daarin slaagde Heracles maar één keer. Na een kwartier profiteerde Thomas Bruns dankbaar van een verkeerde terugspeelbal van Heerenveen-verdediger Kenny Otigba. Het was het antwoord op de 0-1 van Luciano Slagveer, die aan het einde stond van een aanval die werd ingeleid door knullig balverlies van Dario Vujicevic.

Maar in de tweede helft bleek de veerkracht verdwenen toen Sam Larsson na voorbereidend werk van Mark Uth met een fraai schot vanaf de rand van het zestienmetergebied 1-2 maakte.

Genadeklap
Heracles was niet bij machte zich te herpakken. De ploeg van Stegeman kreeg een kwartier voor het einde de genadeklap. Slagveer nam de laatste illusies weg bij de thuisploeg, dat in de slotfase Uth tegen zijn oude club na twee assists ook nog zag scoren.  

Door het resultaat blijft Heracles steken op de vijftiende plaats, slechts dankzij een beter doelsaldo boven NAC Breda. SC Heerenveen klom door de zege naar de zesde plaats en stevent af op een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.