Heracles laat oog vallen op Bel Hassani en Labylle

Iliass Bel Hassani is bij Heracles Almelo in beeld als mogelijke opvolger van de naar Ajax vertrokken Lerin Duarte. De huidige speler van Sparta Rotterdam wordt buiten de basisopstelling van Sparta gelaten voor het competitieduel van maandagavond met stadgenoot Excelsior.

Heracles laat oog vallen op Bel Hassani en Labylle

'We houden Illias even buiten schot', verklaart Sparta-trainer Adrie Bogers tegenover RTV Rijnmond naar aanleiding van de interesse in zijn pupil Bel Hassani. 'Er spelen wat dingen rondom Bel Hassani. Dat is voor hem op dit moment erg lastig, vandaar dit besluit.'

'Op dit moment is een akkoord nog ver weg, maar het kan snel gaan in de voetballerij,' meldt algemeen directeur Wiljan Vloet over de belangstelling voor Bel Hassani. Nico-Jan Hoogma, technisch manager van Heracles, liet weten dat de Spartaan één van de gegadigden is om Duarte op te volgen.

Overigens is ook Leroy Labylle (MVV) een optie voor de Tukkers. ‘Ik blijf wachten bij mijn telefoon’, aldus Labylle tegenover Voetbal International. 'Eerst moeten de clubs eruit komen en dan zie we wel verder. Ik dacht dat ik dit jaar bij MVV  zou blijven, tot ik vanmiddag hoorde van de interesse.’

De gelijkenissen tussen Duarte en Bel Hassani zijn overigens treffend. Zowel Duarte als Bel Hassani speelden hun wedstrijden in Rotterdam voornamelijk als flankspeler, terwijl beiden een rol op het middenveld ambiëren.

Duarte, actief namens Sparta van 2009 tot 2011, werd na zijn overgang naar Heracles pas gebruikt als middenvelder en ontwikkelde zich sindsdien tot een dragende kracht van Heracles. Zijn goede spel leverde hem onlangs een contract op bij Ajax, waar hij de opvolger is van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Christian Eriksen.

De club uit Almelo heeft tot maandagavond de tijd om een geschikte opvolger van Duarte binnen te halen aangezien die dag de transfermarkt sluit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen