Heracles komt te laat op gang tegen Sparta

Heracles Almelo draaide Sparta Rotterdam pas in de tweede helft de duimschroeven aan. Daardoor slaagden de gasten er ondanks matig spel in een punt mee te nemen uit het Polman Stadion: 1-1.

Heracles en Sparta leverden een zeer matige eerste helft af. Everton was namens de thuisclub twee keer gevaarlijk met schoten van afstand, maar daarmee kon hij doelman Aleksander Seliga niet echt verontrusten.

Sparta ontwikkelde vlak voor rust een klein offensiefje en scoorde meteen. Na een vrije trap van Kevin Strootman stond Ayodele Adeleye ineens helemaal vrij. De Nigeriaan kopte de bal langs de verbouwereerde doelman Martin Pieckenhagen: 0-1. Heracles toonde in de tweede helft een ander gezicht. De ploeg uit Almelo toonde zich strijdvaardig en daardoor viel er veel meer te beleven. De gelijkmaker was het gevolg van de opportunistische speelwijze van de thuisclub. Mark-Jan Fledderus gaf een hoge voorzet waarna een aantal Spartanen elkaar in de weg liep. Darl Douglas profiteerde en tikte de bal in het lege doel.

Ook na de 1-1 bleef Heracles druk zetten. Donovan Slijngard moest namens Sparta een bal van de lijn halen. Emmanuel Boakye haalde daarna het einde van de wedstrijd niet. De Ghanese back, die vorig seizoen nog voor Heracles speelde, kreeg in korte tijd twee gele kaarten. Met tien man slaagde Sparta er toch in de gelijke stand over de streep te trekken.

Zowel Heracles als Sparta heeft acht punten uit zeven wedstrijden. Beide clubs bezetten daarmee de tiende en de elfde plaats in de Eredivisie.