Heracles hoopt op 'Stegeman-factor' in duel met ADO

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor het duel tussen het nog foutloze ADO Den Haag en Heracles Almelo.

Heracles hoopt op 'Stegeman-factor' in duel met ADO
Speelronde: 4
Aftrap: zondag 28 augustus, 14.30 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• ADO Den Haag is bezig aan een weergaloze competitiestart. De club uit de Hofstad zette achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Vitesse en Excelsior opzij. Heracles Almelo pakte vier punten met één zege, één gelijkspel en één nederlaag.

• Dit affiche is toe aan zijn vijftiende editie in het kader van de Eredivisie. ADO Den Haag won zes keer, drie keer werd het gelijk en vijf keer pakte Heracles de drie punten.

• Afgelopen seizoen eindigde ADO Den Haag - Heracles Almelo in een 0-1 zege voor de bezoekers. Wout Weghorst, inmiddels uitkomend voor AZ, tekende voor de enige treffer.

• In de voorbije jaargang was ADO Den Haag - Heracles Almelo de Eredivisie-wedstrijd met de meeste overtredingen (43) en de minste zuivere speeltijd (45 minuten en twintig seconden).

In de voorbije jaargang was ADO Den Haag - Heracles Almelo de Eredivisie-wedstrijd met de meeste overtredingen (43).
In de voorbije jaargang was ADO Den Haag - Heracles Almelo de Eredivisie-wedstrijd met de meeste overtredingen (43).

• ADO Den Haag heeft nog liefst drie zeges nodig om de beste seizoenstart in de clubhistorie te evenaren. In het seizoen 1966/67 begon de residentieclub met liefst zes overwinningen aan de jaargang.

• Gervane Kastaneer is met drie goals de meest in het oog springende speler van ADO Den Haag. Na drie speelrondes voerde hij ex aequo de topscorerslijst aan.

• In dit nog prille seizoen is Heraclied Joey Pelupessy de middenvelder met de meeste intercepties, namelijk elf.

• Heracles-trainer John Stegeman won als coach al drie keer van ADO Den Haag, waarmee de residentieclub samen met SC Heerenveen zijn favoriete tegenstander is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.