Heracles hoopt met Kada op Tannane-scenario

Reacties

Heracles Almelo hoopt met Tarik Kada opnieuw een nog niet ontbolsterd talent van SC Heerenveen wel tot bloei te kunnen brengen. Oussama Tannane is een van de voorbeelden.

Heracles hoopt met Kada op Tannane-scenario

'Tarik is een talentvolle buitenspeler', vertelde directeur Nico-Jan Hoogma over de kersverse aanwinst, die een contract tot medio 2019 tekende in Almelo. 'Hij speelde afgelopen jaar in Oranje Onder-19. Hij is snel, behendig en beschikt over een goede voorzet.'

Kada volgt hetzelfde pad als zijn voorganger Oussama Tannane, die na zijn Eredivisie-debuut namens SC Heerenveen via Heracles een buitenlandse transfer (naar Saint-Étienne) verdiende. Dat de Tukkers voor de vacature terechtkwamen in Friesland is gezien het verleden dan ook allerminst verrassend.

Friesland
Heracles heeft vaker een jonge speler in Friesland opgehaald die in Almelo liet zien wat hij daarvoor in Heerenveen sporadisch had getoond. Samuel Armenteros was niet verder gekomen dan de Friese beloftes toen hij in 2009 in Almelo terechtkwam. Ruim drie jaar later verhuisde de Zweedse aanvaller naar de Belgische topclub Anderlecht.

Ook Mark Uth had de Friese verwachtingen niet kunnen inlossen toen hij in 2013 als 22-jarige zijn heil zocht bij Heracles. De Duitse spits vond als huurling in Almelo zijn ritme, waarvan SC Heerenveen een jaar later profiteerde. De hervonden productie leverde Uth afgelopen zomer zijn transfer van ruim twee miljoen euro naar 1899 Hoffenheim op.

Tannane maakte in 2013 als negentienjarige de overstap van Heracles naar SC Heerenveen met twaalf Eredivisie-duels op zak. In Almelo groeide hij ondanks de nodige perikelen uit tot smaakmaker. De transfer naar Saint-Étienne was het lucratieve resultaat van het oog voor talent van de Tukkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.