Heracles gaat uit van eigen kracht bij return in Portugal

Reacties

Hoewel John Stegeman verwacht dat FC Arouca donderdag (19.00) tijdens de return in de derde voorronde van de Europa League een stuk minder defensief voor de dag zal komen, laat de trainer van Heracles Almelo zijn ploeg op dezelfde manier voetballen als in de heenwedstrijd (1-1).

Heracles gaat uit van eigen kracht bij return in Portugal

'We gaan gewoon uit van eigen kracht. We doen het op onze manier', zei Stegeman voor de camera van FOX Sports. 'De ene keer zal je noodgedwongen misschien iets verder naar achteren moeten voetballen, maar dat heeft dan ook met de sterkte van de tegenstander te maken en hoe je het zelf doet. Onze organisatie is vrij duidelijk, dat is al tijden zo. Daar doen we geen concessies in.'

Vorige week bleek dat die speelwijze een prima weg naar resultaat kan zijn, al vergat Heracles meer dan één doelpunt te maken. Dat kwam de Europese debutant met een late gelijkmaker uiteindelijk duur te staan. 'Ik ben positief over de acht gecreëerde kansen, maar we hadden het eigenlijk gewoon in één wedstrijd moeten beslissen', aldus Stegeman in aanloop naar het eerste Europese uitduel.

Iliass Bel Hassani deelde de gedachte van zijn coach en is optimistisch over een goede afloop. 'Als we dit doortrekken, weet ik zeker dat we met een resultaat terug naar Nederland gaan', zei de middenvelder in gesprek met FOX Sports. Vincent Vermeij is aangetrokken om Heracles de broodnodige scherpte voor het doel te geven, maar is nog niet speelgerechtigd voor de return.

Ook verdediger Wout Droste kan door zijn blessure nog niet meespelen. De van een voetblessure herstellende Mike te Wierik denkt het wel te halen. 'Het gaat met de dag steeds beter', was de verdediger optimistisch. 'Ik neem aan dat het morgen nog beter gaat, dat is net op tijd. Ik zal wel met een beetje pijn gaan spelen, maar dat hoort erbij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.