Heracles Almelo zegeviert bij kansenmissend VVV-Venlo

Voor de derde keer dit seizoen heeft Heracles Almelo een uitwedstrijd omgezet in een overwinning. Op bezoek bij VVV-Venlo zorgden Everton en Mike te Wierik voor de drie punten: 0-2.

In een rommelige eerste helft waren er genoeg kansen, maar gescoord werd er niet. Geoffrey Castillion dacht de bezoekers op voorsprong gezet te hebben, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na een klein kwartier was Robert Cullen dicht bij de openingstreffer namens VVV, maar de Japanner kopte een voorzet van Yanic Wildschut tegen de onderkant van de lat.

Na een misverstand in de Heracles-defensie kreeg ook Bryan Linssen een mogelijkheid, maar hij lepelde de bal over het doel. De thuisclub startte ook als beste aan de tweede helft en was via Aleksandar Radosavljevic, Cullen en Wildschut gevaarlijk, maar het waren de Almeloërs die in de 61ste minuut op voorsprong kwamen. Everton krulde de bal schitterend in de kruising.

Amper bekomen van de schrik besliste Te Wierik zes minuten later de wedstrijd in het voordeel van Heracles. De mee opgekomen rechtsback leek voor te gaan zetten op Castillion, maar schoot zelf via een VVV'er de 0-2 achter doelman Niki Mäenpää. De wedstrijd was daarmee gelopen. De Limburgers probeerden het nog wel, maar kregen geen grote kansen meer op een doelpunt.

Door de derde nederlaag op rij blijft VVV voorlaatste, hekkensluiter Willem II kan zondag bij een zege tijdens het uitduel met NAC Breda de achterstand terugbrengen tot twee punten. Heracles blijft tiende staan en voert daarmee het rechterrijtje aan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.