Heracles Almelo won de laatste twee duels in Heerenveen

Reacties

● Heerenveen verloor vier van de negen thuiswedstrijden tegen Heracles in de Eredivisie (W3, G2), waaronder de laatste twee ontmoetingen in Friesland.

Heracles Almelo won de laatste twee duels in Heerenveen

● Heracles won de afgelopen twee Eredivisie-seizoenen drie keer van Heerenveen (thuis en uit - V1) en maakte in deze duels twaalf goals.

● Heracles kwam in de zeventien van de achttien Eredivisie-ontmoetingen met Heerenveen tot scoren (thuis en uit); de 9-0 uit oktober 2007 was de enige keer dat de Friezen de nul hielden tegen de Almeloërs.

● Heerenveen verloor slechts één van de laatste elf thuisduels in de competitie (W6, G4).

● Heerenveen won zijn laatste zes wedstrijden niet in de Eredivisie, alleen FC Dordrecht (nul punten) en NAC Breda (twee punten) presteerden in deze reeks nog slechter.

● Heerenveen kreeg veertien treffers tegen in de laatste zes Eredivisie-duels; in de zes wedstrijden ervoor incasseerde de ploeg slechts drie goals.

● Heracles kwam in de laatste negen uitwedstrijden in competitieverband telkens tot scoren (dertien goals).

● Heracles Almelo heeft 25 Eredivisie-wedstrijden op rij niet de nul weten te houden.

● Slechts vijf ploegen pakten in de laatste zes duels meer punten dan Heracles (negen) en alleen Ajax was met zestien doelpunten vaker trefzeker in deze periode dan de Heraclieden (15).

● Heracles verzamelde tot nu toe negen punten na dertien duels, vorig seizoen had de ploeg zes punten meer na evenveel wedstrijden.

● Heracles heeft na de huidige topdrie (PSV, Ajax en FC Twente) dit Eredivisie-seizoen de beste schotconversie (schotpogingen die tussen de palen zijn: 16,7 procent).

● Heracles-aanvaller Bryan Linssen kwam in zijn laatste drie Eredivisie-duels tot vier goals en twee assists.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.