Heracles Almelo verrast NEC in Nijmegen

Het wisselvallige NEC zette de opwaartse trend niet door. Na de knappe uitzege bij regerend kampioen AZ, volgde nu een 2-0 verlies tegen Heracles Almelo. De ploeg van Gertjan Verbeek was vanaf het begin de fellere partij.

Al heel snel kreeg NEC een waarschuwing toen debutant Olivier ter Horst net over het doel van Gábor Babos kopte. In de negende minuut was het wel raak voor de bezoekers. Moestafa El Kabir verzorgde het eerste wapenfeit voor de thuisploeg, maar in de tegenstoot vond Darl Douglas het hoofd van Everton die de complete Nijmeegse verdediging in de lucht klopte.

In de 24ste minuut was het 2-0. Willy Overtoom vond met een mooie steekpass Bas Dost die bekwaam afrondde. NEC stond erbij en keek ernaar. De ploeg van Dwight Lodeweges was met een nazomerse instelling de wedstrijd begonnen en besefte pas dat zij aan de bak moest toen zij al tegen een achterstand van twee treffers aankeek. Lodeweges probeerde dit te doen door na een half uur Patrick Pothuizen in te brengen. Dit tot grote ontevredenheid van de gewisselde Rutger Worm.

Zoals wel vaker het geval is, bleek het lastig om de instelling tijdens de wedstrijd nog te verbeteren en ondanks aanvallende intenties bleven de gasten dan ook minimaal even gevaarlijk. Een kwartier voor tijd kregen de Nijmegenaren de kans op aansluiting. Ter Horst vergreep zich in zijn eigen strafschopgebied aan Björn Vleminckx. Een penalty en rood voor de debutant was het gevolg.

Youssef El-Akchaoui schoot echter op de paal. De rebound was niet aan Vleminckx besteed, de Belgische spits kopte over. In het restant van de wedstrijd poogde NEC nog wel iets te forceren, maar Martin Pieckenhagen bleef makkelijk overeind. Heracles won voor het eerst een competitieduel in Nijmegen.