Heracles Almelo jaagt op recordaantal uitzeges

Reacties

● NAC Breda verloor slechts twee van de voorgaande twaalf thuiswedstrijden tegen Heracles in de Eredivisie (W5, G5).

Heracles Almelo jaagt op recordaantal uitzeges

● Anderzijds won Heracles acht en verloor het maar twee van de laatste twaalf ontmoetingen met NAC op het hoogste niveau (thuis en uit - G2).

● NAC Breda is ongeslagen in de laatste vijf Eredivisiewedstrijden (W2, G3), de beste reeks sinds de periode februari – maart 2014 (toen reeks van zes duels, die begon met winst op Heracles).

● Sinds de terugkeer van trainer Robert Maaskant in de winterstop hielden alleen Ajax en Vitesse (zes keer) vaker de nul dan NAC (vijf, net als PSV).

● NAC heeft voor het eerst sinds 1975/76 (24 goals) minder dan dertig doelpunten gemaakt in de eerste 31 wedstrijden van een Eredivisieseizoen (nu 29).

● NAC-middenvelder Joeri de Kamps, die slechts twee overtredingen maakte in zijn laatste vier wedstrijden, heeft nu zes Eredivisieduels op rij geen kaart gepakt, de langste reeks in zijn carrière.

● Heracles verloor de eerste zeven wedstrijden van dit seizoen en pakte tijdens speelronde acht de eerste punten, dankzij een 6-1 overwinning op NAC Breda.

● Zes van de acht ploegen die in de historie van de Eredivisie het seizoen begonnen met zeven nederlagen eindigden uiteindelijk als hekkensluiter, een lot dat Heracles bespaard blijft.

● Heracles won de laatste twee uitwedstrijden en maakte in beide duels drie doelpunten; de enige keer dat de Heraclieden drie uitduels op rij minimaal drie keer scoorden was in september – oktober 1964.

● Bryan Linssen was betrokken bij vier van de laatste vijf doelpunten van Heracles (drie goals, één assist).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.