'Heracles Almelo is een grotere club aan het worden'

Reacties

Om internationaal zo goed mogelijk voor de dag te komen, begint Heracles Almelo een week vroeger dan gepland met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie van John Stegeman werkt al op 22 juni de eerste training af.

'Heracles Almelo is een grotere club aan het worden'

De coach heeft daardoor vijf weken tijd om zijn groep voor te bereiden op het Europese avontuur. Als winnaar van de play-offs treedt Heracles Almelo aan in de derde voorronde van de Europa League. De wedstrijden zijn op 28 juli en 4 augustus. 'Het zal moeilijk worden om ons te kwalificeren voor de poulefase, maar we gaan er wel alles aan doen om die te halen. Heracles Almelo heeft er 113 jaar over gedaan om Europees voetbal te halen en nu het zover is, gaan we dat serieus aanpakken', aldus voorzitter Jan Smit.

Hij constateert dat het halen van Europees voetbal voor een nieuwe dynamiek rond Heracles Almelo zorgt. 'Vorig seizoen zorgde ons nieuwe stadion al voor extra aantrekkingskracht en nu doet het Europese ticket dat. Spelers zullen misschien eerder voor Heracles Almelo kiezen of vanuit Almelo niet meer zo snel naar een club uit de subtop gaan. Daar schuren we nu zelf tegenaan. We zijn een grotere club aan het worden. Zo hebben we bijvoorbeeld al meer dan zesduizend seizoenkaarten verkocht, een ongekend aantal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.