Heracles Almelo 22ste Nederlandse club in Europa

Reacties

Door in de play-offs FC Groningen en FC Utrecht te verslaan komt Heracles Almelo volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie uit in Europa. De Tukkers werden voorgegaan door 21 andere clubs.

Heracles Almelo 22ste Nederlandse club in Europa

In het seizoen 1955/56 was PSV de eerste club die Nederland vertegenwoordigde. In het toernooi om de Europa Cup I verloren de Eindhovenaren op 21 september met 6-1 bij Rapid Wien, waarna op 1 november de return in een 1-0 overwinning eindigde. In totaal speelde PSV 330 Europese wedstrijden, waarmee het de op één na meest ervaren Nederlandse club buiten de landsgrenzen is. Ajax kwam namelijk tot 355 duels in Europees verband.

Feyenoord completeert met 242 wedstrijden het podium, terwijl Heracles' streekgenoot FC Twente de vierde plaats bezet. De club uit Enschede kwam 140 keer uit in Europees verband. PEC Zwolle is met twee duels de mist ervaren Nederlandse club in Europa. In het seizoen 2014/15 speelde het als winnaar van de KNVB-beker thuis eerst met 1-1 gelijk tegen Sparta Praag, waarna de return in Tsjechië met 3-1 werd verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.