Hendrix vraagt De Jong om geen penalty's meer te nemen

Reacties

Het lijkt Jorrit Hendrix (21) geen goed idee dat Luuk de Jong de strafschoppen van PSV blijft nemen. Hij denkt dat de aanvoerder voorlopig zijn kansen heeft verkeken door zijn vijfde misser vanaf de stip in PSV-dienst.

Hendrix vraagt De Jong om geen penalty's meer te nemen

'De bal wilde er gewoon niet in. Mede omdat er weer een penalty gemist wordt', verzuchtte Hendrix bij FOX Sports na het 0-0 gelijkspel tegen een tienkoppig FC Groningen. 'Het is niet de eerste die De Jong mist, dus ik neem aan dat de volgende keer wel iemand anders achter de bal gaat staan. In het belang van het team is dat misschien beter.'

De statistieken onderstrepen de woorden van Hendrix. Van de twaalf strafschoppen van De Jong voor PSV gingen er vijf mis. Ook zijn ploeggenoten stonden niet altijd op scherp, want in reguliere speeltijd misten de Eindhovenaren sinds de zomer van 2015 exact de helft van de pingels.

Ook voor trainer Phillip Cocu bleek dit aanleiding om aan te geven dat De Jong de volgende penalty niet gaat nemen. 'Luuk nam de verantwoordelijkheid. Dat vind ik te prijzen, maar je moet dan ook met volle overtuiging achter de bal gaan staan. Je kunt ook best een keer missen, maar dit is te vaak', sprak de coach op de PSV-site.

Ook met voorzetten was PSV weinig succesvol. De ploeg van Cocu gaf er liefst 61, maar goals leverde dit niet op. 'Het was de bedoeling om via de zijkanten door te komen en voorzetten te geven. Maar als je zag hoeveel er daarvan niet aankwamen, dan wordt het een lastig verhaal', concludeerde Hendrix.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.