Hendriks laat beslag leggen op transfergelden MVV

MVV Maastricht ontsnapte een paar maanden geleden dankzij een reddingsactie van de gemeente ternauwernood aan een faillissement, maar van rust bij de club is nog lang geen sprake. Het verleden blijft de nieuwe leiding achtervolgen.

Hendriks laat beslag leggen op transfergelden MVV

Eind vorige week liet Arnold Hendriks (foto) beslag leggen op de opbrengsten van de transfer van doelman Ruud Boffin naar West Ham United. De Londenaren betaalden vorige maand 300 duizend euro voor de Belg. Hendriks is van mening dat hij recht heeft op het geld.

De textielmagnaat zag vorig seizoen af van openstaande schulden bij MVV, in ruil voor participatie in een nieuw spelersfonds. Met het vorige bestuur maakte Hendriks de afspraak dat alle transferopbrengsten van de toenmalige selectie naar hem en twee andere betrokken investeerders zouden terugvloeien. Het geld van Boffin zit echter nog in de clubkas. Hendriks eist de som nu op en heeft advocaat Eric Vilé in de arm genomen.

Hendriks wil vooralsnog niets zeggen over de kwestie. Paul Rinkens, de nieuwe voorzitter van MVV, legt wel uit: 'Het probleem is dat de KNVB de door onze voorgangers gemaakte afspraken met Hendriks pertinent heeft afgekeurd. Volgens de bond konden we zelfs onze licentie verliezen. Het is namelijk niet toegestaan dat derden de leiding hebben over een spelersfonds en zelfstandig beslissen over aan- en verkoop. In overleg met onze advocaat hopen we deze zaak op te lossen met Hendriks.'

De ondernemer heeft aangegeven dat hij niet meer wenst te praten met Rinkens. Er hangt MVV meer boven het hoofd. Het Turkse Trabzonspor eist een ton van de club. Het betreft de huursom voor middenvelder Faty Papy, vorig seizoen actief in De Geusselt.

'Trabzonspor heeft vorig seizoen vier keer een aanmaning gestuurd naar MVV, maar nooit enige reactie gehad. Ongelooflijk natuurlijk. Wij proberen al deze zaken zo goed als mogelijk op te lossen', aldus Rinkens. Eerder werd de club al veroordeeld tot het betalen van 24 duizend euro aan oud-speler Ole Tobiasen, vanwege het niet nakomen van gedane afspraken. (Geert-Jan Jakobs)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen