Henderson derde Engelsman in dienst van Ajax

Reacties

Jordan Henderson treedt met zijn transfer naar Ajax in de voetsporen van twee landgenoten. Eén van die landgenoten komt hij dit seizoen tegen: Chuba Akpom. Henderson tekende donderdagavond een contract tot medio 2026 in Amsterdam.

Henderson derde Engelsman in dienst van Ajax
© Pro Shots

Niet veel landgenoten van Henderson maakten de stap naar Ajax. Ray Clarke was in 1978 de eerste Engelsman die onder contract kwam te staan bij Ajax. De spits kwam over van Sparta Rotterdam en speelde uiteindelijk slechts één seizoen voor de Amsterdammers. Dat was wel meteen een bijzonder productief seizoen, in 44 wedstrijden maakte hij liefst 38 doelpunten. Hij won een landstitel en de beker in dat seizoen.

Pas 44 jaar later kreeg Clarke een Engelse opvolger bij Ajax in de vorm van Akpom. De spits is na een stroeve start aan het scoren geslagen, maar is geen basisspeler onder trainer John van 't Schip. Akpom speelde twintig wedstrijden sinds zijn komst naar Ajax, waarin hij negenmaal scoorde.

Poll (gesloten) Henderson wordt een succes bij Ajax
  • 72% Eens (5.648 stemmen)
  • 28% Oneens (2.159 stemmen)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.