Hemmen brengt Cambuur zege na worsteling bij Heracles

SC Cambuur heeft in het uitduel met Heracles Almelo een zege behaald door een uitermate laat doelpunt van Michiel Hemmen: 0-1. In een slechte en allesbehalve spetterende wedstrijd hielden de twee ploegen elkaar in de eerste negentig minuten continu in bedwang, maar na de rode kaart voor Heraclied Oussama Tannane sloeg Hemmen in de blessuretijd alsnóg toe.

Met een kans voor Erik Bakker - hij lepelde de bal onder druk van doelman Dennis Telgenkamp naast - begon SC Cambuur nog goed aan het duel. Meer kansen kreeg de ploeg van trainer Henk de Jong echter nauwelijks. Heracles kon daar voor eigen publiek ook maar weinig tegenover zetten. De formatie van Jan de Jonge was geregeld dreigend, maar kreeg op een vrije trap van Mark-Jan Fledderus na nauwelijks goede kansen.

Tekenend was dat het aanvankelijk weigeren van de spuitbus van arbiter Tom van Sichem, om de muur bij een vrije trap op afstand te zetten, een van de meest spraakmakende momenten uit de eerste helft was.

Tannane
Na rust lag het spel continu stil door overtredingen en kaarten die Van Sichem moest uitdelen. In de 67ste minuut kreeg Tannane zijn tweede gele kaart, waarop hij mocht inrukken.

Met tien man leek Heracles stand te houden en het eerste puntje van het seizoen te gaan behalen, maar de rake kopbal van Hemmen verpestte ook het derde competitieduel van de Heraclieden.

Voor Cambuur was die treffer een bijzondere. Voor het eerst sinds de terugkeer van vorig seizoen in de Eredivisie werd buiten Leeuwarden weer eens gewonnen. De laatste overwinning op vreemde bodem dateerde van veertien jaar geleden. Net als tegen Vitesse (2-2) bood de blessuretijd de Leeuwarders dus soelaas, waardoor de ploeg van Henk de Jong ongeslagen is en vijf punten heeft na drie duels.

Toch was er ook een tegenvaller voor Cambuur. Wout Droste liep bij een tackle op Fahd Aktaou een hoofdblessure op. Bij de sliding kwam de verdediger met zijn hoofd tegen de knie van de Heraclied, waarna hij groggy en op een brancard van het veld afgedragen werd en direct naar het ziekenhuis werd vervoerd. Zonder hem won zijn ploeg dus nog wel.