Helmond Sport laat Excelsior op Woudestein even zweten

Excelsior speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. Helmond Sport liet zich na de afstraffing op eigen veld nog wel gelden, maar kwam tekort voor een verrassing (4-2).

Met de 5-1 zege op Sportpark De Braak van donderdag op zak waande Excelsior zich veilig. De return op Woudestein leek een formaliteit om de nacompetitie met goed gevolg af te ronden en zo lijfsbehoud zeker te stellen.

Maar Helmond Sport voelde zich na 24 minuten gesterkt in het idee dat het allerminst kansloos was. Ilja van Leerdam opende na elf minuten de score, waarna Marc Höcher mede door het grabbelende optreden van Excelsior-keeper Nico Pellatz de 0-2 op het scorebord bracht.

Het bleek een opleving van Helmond Sport zonder gevolgen voor Excelsior. Op slag van rust zorgde Daan Bovenberg al voor de geruststellende aansluitingstreffer. De verdediger tikte van dichtbij binnen na een vrije trap van Ryan Koolwijk.

Een half uur voor tijd maakte Excelsior een einde aan de onzekerheid. Gyon Fernandez en Bovenberg tilden in een tijdsbestek van twee minuten de score na 3-2. Halverwege de tweede helft gaf Fernandez zijn afscheidsduel meer glans met een fraaie solo en dito afronding. De aanvaller verhuist naar Feyenoord. Alex Pastoor, die komend seizoen net als Koolwijk in dienst is van NEC, kon ook met een glimlach afzwaaien. De trainer laat Excelsior achter als Eredivisionist. Foto: VI Images