Heldenrol Van den Hurk bij winst Superboeren op Jong Ajax

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Heldenrol Van den Hurk bij winst Superboeren op Jong Ajax

Anthony van den Hurk was vrijdag met drie goals de grote man bij De Graafschap tegen Jong Ajax. Ook Ralf Seuntjens maakte drie treffers, in de derbywinst van VVV-Venlo op Fortuna Sittard. Doelman Bo Geens redde de overwinning van MVV Maastricht bij FC Dordrecht.

Topdrie van de week

Anthony van den Hurk (De Graafschap)    8
Jong Ajax trad aan met een miljoenenaanval. David Neres, Mateo Cassierra en Václav Cerny kostten miljoenen euro's, Anthony van den Hurk bij tegenstander De Graafschap is beduidend minder waard. Toch was de hoofdrol voor de aanvaller van de Doetinchemmers. Piotr Parzyszek is normaal gesproken de man van de treffers, maar met drie goals bezorgde Van den Hurk De Graafschap de zege en hield hij de hoop op de vierde periodetitel (en een bijbehorende play-off-plek) levend.

Ralf Seuntjens (VVV-Venlo)          8
Na de doelpuntloze remise tegen Jong FC Utrecht op maandag was Ralf Seuntjens nog woedend op de arbitrage, maar op vrijdag nam hij zijn ploeg VVV bij de hand. De kapstok is tegenwoordig meer assistkoning dan topschutter, maar in de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard was Seuntjens weer even de man die vorig seizoen 28 goals maakte. Drie stuks en de bal mee naar huis. En weer een stap dichter bij het kampioenschap en de promotie. 

Bo Geens (MVV-Maastricht)        8
Met een katachtige reflex voorkwam Bo Geens dat FC Dordrecht nog een punt haalde. De Belgische doelman zweefde door het luchtruim en tikte de bal tot hoekschop. Het was een kenmerkende actie van Geens. Hij laat zich zien in zijn eerste seizoen op de Nederlandse velden door vaak goed en handelend op te treden. Heel soms gaat het mis en komen er ineens merkwaardige flaters langs van hem, maar Geens mag zich echt een van de betere goalies in de Jupiler League noemen.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 29ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 29
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,85
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,65
3. Tom Overtoom Almere City FC 6,62
  Frenkie de Jong Jong Ajax 6,62
5. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,43
  Soufyan Ahannach Almere City FC 6,43
  Gyliano van Velzen FC Volendam 6,43*
8. Tim Coremans FC Dordrecht 6,36
  Jorn Brondeel NAC Breda 6,36
10. Kees Kwakman FC Volendam 6,33

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.
* Gyliano van Velzen speelt inmiddels voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.