Sproeiers, blunders en wereldgoals: circus Jupiler League

Reacties

De 29ste speelronde van de Jupiler League bevatte alles wat de tweede competitie van Nederland zo mooi maakt. VI zet de hoogte- en dieptepunten van de vrijdagavond op een rij aan de hand van de beelden FOX Sports.

Sproeiers, blunders en wereldgoals: circus Jupiler League

Te beginnen met het duel tussen NAC Breda en Telstar, dat al na acht minuten losbrandde. Bryan Ottenhof beging een stevige overtreding op NAC-middenvelder Mounir El Allouchi, die vervolgens aan een rollenspel begon.

Het werd scheidsrechter Ed Janssen duidelijk allemaal even te veel in Breda, want tot ieders verbazing floot de arbiter na ruim 41 minuten al af voor de rust.

Janssen zag in de rust zijn fout in en besloot de resterende drie minuten van de eerste helft voor de tweede helft te plakken. Dat deed hij wél volgens het boekje: na 180 seconden voetballen moesten beide teams van kant wisselen.

Janssen zelf kon er achteraf overigens smakelijk om lachen. 'De stadionklok van NAC had wat vochtproblemen.'

'Dat zal ons niet gebeuren', zullen de stadionbeheerders van FC Dordrecht gedacht hebben. Tijdens het duel met MVV aan de Krommedijk gingen na een uur namelijk ineens de sproeiers aan.

Tussen al die vreemde momenten door zorgde Enzo Strooi voor het absolute hoogtepunt van de avond met een fenomenaal doelpunt.

Het Twitter-account van FC Volendam trok vervolgens de vergelijking met vorig seizoen uit de kast. Helmond blijkt (net als Dordrecht) geen liefhebber van gedroogd gras.

Maurice Steijn kreeg het in Venlo aan de stok met Sunday Oliseh. De VVV-Venlo-trainer zat dan ook niet te wachten op de excuses van de voormalig Nigeriaanse bondscoach. Of toch wel? Nee? Ja toch.

Het slotwoord is aan Johan Voskamp. De 32-jarige spits van RKC Waalwijk maakte al een hele hoop doelpunten in de Jupiler League, maar toch weinig met zoveel gevoel en finesse als deze tegen FC Oss.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.