Heldenrol in FA Cup levert Bogdán Liverpool-contract op

Reacties

Liverpool heeft met Ádám Bogdán (27) een nieuwe doelman binnen. Hij komt transfervrij over van Bolton Wanderers, mede dankzij een geweldig optreden in het toernooi om de FA Cup.

Heldenrol in FA Cup levert Bogdán Liverpool-contract op

De Hongaarse doelman speelde afgelopen seizoen bij Bolton Wanderers, waarmee hij teleurstellend als achttiende eindigde in het Championship. Bovendien moest Bogdán vaak op de bank plaatsnemen, achter Andrew Lonergan. Hij kwam tot slechts dertien wedstrijden. In het toernooi om de FA Cup schopte Bolton het tot de laatste 32, in die ronde was uitgerekend Liverpool te sterk. Toch pakte dat uiteindelijk positief uit voor Bogdán.

The Reds hadden namelijk een replay nodig, hetgeen voor een heel groot deel te danken was aan 'bekerkeeper' Bogdán. Op Anfield (0-0) hield hij met enkele schitterende reddingen zijn doel schoon, waardoor Liverpool op herhaling moest. In de tweede wedstrijd ontbrak Bogdán echter vanwege een enkelblessure en Bolton verloor: 1-2. Toch maakte hij in dat eerste duel indruk op manager Brendan Rodgers, die Bogdán nu transfervrij naar Anfield haalt.

Gratis
De negentienvoudig international is na middenvelder James Milner en spits Danny Ings al de derde gratis versterking voor Liverpool, dat in het verleden juist de kritiek kreeg dat het enorme bedragen neertelde voor spelers die het uiteindelijk niet waar wisten te maken. Zo wisten Adam Lallana, Dejan Lovren, Rickie Lambert, Mario Balotelli en Lazar Markovic -aankopen van de vorige transferzomer - niet (echt) te overtuigen.

Bogdán wordt op Anfield de concurrent van de Belg Simon Mignolet, die afgelopen seizoen niet bepaald onomstreden was, maar zich gedurende het seizoen goed herstelde. Liverpool laat de huidige tweede doelman Brad Jones - die Mignolet deze jaargang een korte periode verving - transfervrij vertrekken, net als verdediger Glen Johnson. Bekend was al dat zijn contract afliep, de club laat nu weten Johnson geen nieuwe verbintenis aan te bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.