Heitinga wil met Everton Europees voetbal afdwingen

John Heitinga hoopt volgend seizoen met zijn ploeg Everton uit te komen in de Europa League. The Toffees staan momenteel achtste in de Premier League, een plek die geen recht geeft op Europese kwalificatie.

Heitinga wil met Everton Europees voetbal afdwingen

Tijdens de huidige jaargang kon Heitinga niet in actie komen voor Everton in de Europa League. De verdediger was dit seizoen in Europees verband al actief voor zijn voormalig werkgever Atlético Madrid. 'Ik wil de komende vijf duels winnen en met Everton Europa in. Zeker omdat ik er dit seizoen niet bij was', vertelt Heitinga tegen de Liverpool Echo.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de voorronde van de Europa League moet Everton een plaatsje zien te stijgen. Woensdag kan het elftal van trainer David Moyes een stap in de goede richting zetten. Heitinga en consorten mogen dan op bezoek bij nummer zeven én directe concurrent Aston Villa, die vier punten meer heeft.

Helemaal zeker is het overigens niet dat plek zeven recht geeft op plaatsing voor de voorronde van de Europa League. FA Cup-finalist Portsmouth mag volgend seizoen in principe niet uitkomen in Europa, de hekkensluiter van de Premier League leverde door financiële perikelen niet de benodigde papieren in bij de UEFA.

Pompey tekende echter bezwaar aan. Mocht Portsmouth in het gelijk gesteld worden, dan geeft alleen plek zes (momenteel Liverpool) nog recht op Europese kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen