Heetgebakerde Verratti geschorst, maar kan Franse topper toch spelen

Reacties

De klaagzang van Marco Verratti over de arbitrage in het verloren competitieduel met FC Nantes (3-1) is bestraft door de Franse tuchtcommissie. De middenvelder van Paris Saint-Germain kreeg een schorsing van één wedstrijd toegewezen. Daarmee komt hij goed weg, want gevreesd werd voor een veel zwaardere straf.

Heetgebakerde Verratti geschorst, maar kan Franse topper toch spelen

'De scheidsrechters schijten op ons', was de analyse van Verratti na afloop van het duel in Nantes. Scheidsrechter Mikaël Lesage moest het stevig ontgelden. De ethische commissie van de Franse voetbalbond (FFF) vond dat ontoelaatbaar. Daardoor werd de zaak voorgedragen aan de tuchtcommissie.

De straf is een meevaller voor Verratti. Normaal zijn drie of vijf duels uitsluiting gebruikelijk voor kwetsend of grof taalgebruik. Daarbij liet de heetgebakerde Italiaan zich al vaker negatief uit over de arbitrage.

Verratti ontbrak al tegen AS Saint-Étienne (3-1 zege), omdat hij zijn tiende gele kaart had gekregen tegen Nantes. Nu krijgt hij een schorsing voor nog één duel, exclusief een voorwaardelijke straf van een wedstrijd uitsluiting. Die sanctie gaat in per 8 maart, waardoor PSG komend weekend op bezoek bij nummer drie van de ranglijst OGC Nice nog kan beschikken over Verratti. 

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.