Brazilië is in de nacht van donderdag op vrijdag tegen het eerste puntenverlies in de WK-kwalificatiereeks aangelopen. Venezuela kwam laat langszij en nam een belangrijk punt mee. Argentinië deed goede zaken tegen Paraguay.

Brazilië
1 - 1
Venezuela
Venezuela

In Cuiabá was Brazilië de bovenliggende partij. Vijf minuten na rust leverde dat de voorsprong op voor de ploeg van Fernando Diniz, die het bondscoachschap combineert met zijn baan als trainer van Fluminense. Gabriel Magalhães kopte raak uit een corner van Neymar (1-0). De aanvaller van Al-Hilal dacht vervolgens een doelpunt van Vinícius Júnior in te leiden, maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie.

Brazilië verzuimde door te pakken en kreeg in de 85ste minuut het deksel op de neus. Eduard Bello bezorgde Venezuela, toch een van de mindere goden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks, een verrassend punt (1-1). Dat deed hij op overigens op schitterende wijze.

Het onverwachte gelijkspel tegen Venezuela wil niet zeggen dat Brazilië zich grote zorgen moet maken, want van de tien landen gaan er liefst zes rechtstreeks naar het WK 2026. De nummer zeven gaat de play-offs in.

Argentinië
Argentinië
1 - 0
Paraguay
Paraguay

Argentinië nam het in Estadio Monumental op tegen Paraguay. Dat deed de regerend wereldkampioen zonder Lionel Messi, die op de bank begon. De aanvaller van Inter Miami zag Nicolás Otamendi al in de derde minuut de score openen. De gelegenheidsaanvoerder kopte raak uit een corner van Rodrigo de Paul.

Argentinië was veel sterker dan Paraguay en had nog genoeg kansen op meer. De ingevallen Messi raakte nog twee keer de paal, maar doelpunten vielen er niet meer. In tegenstelling tot Brazilië lieten de Argentijnen zich ook niet meer verrassen. Dat betekent dat Argentinië als enige nog foutloos is in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks.