Heerenveen ziet na Finnbogason ook De Roon afhaken

Reacties

De kans is groot dat Alfred Finnbogason zijn laatste wedstrijd voor SC Heerenveen heeft gespeeld. Fysiotherapeut Erik ten Voorde bevestigt op de clubwebsite dat de IJslander zaterdag in de return tegen AZ niet in actie kan komen.

Heerenveen ziet na Finnbogason ook De Roon afhaken

In het eerste duel uit het tweeluik in de strijd om een ticket voor de Europa League liep de spits van de Friezen woensdag een knieblessure op. Zelf gaf hij al aan dat zijn seizoen erop zat. Vrijdag meldt Finnbogason zich in het ziekenhuis om door een MRI-scan uitsluitsel te krijgen over de ernst van zijn kwetsuur.

'Het lijkt op een verrekking van de binnenband van de knie', aldus Ten Voorde. 'Vrijdag moet blijken wat er werkelijk aan de hand is, maar Alfred kan zaterdag niet spelen.'

Mogelijk heeft de Eredivisie-topscorer (29 goals) daarmee zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen gespeeld. Hij gaf eerder al aan graag een stap hogerop te maken, staat bij veel clubs op het verlanglijstje en staat tot medio 2015 onder contract.  Mochten de Friezen dus nog willen verdienen aan de IJslander zal hij deze zomer verkocht moeten worden.

Finnbogason kwam vorig seizoen bij Heerenveen ook al tot 24 goals. Daarvoor kwam de spits uit voor Breidablik in zijn vaderland, SC Lokeren en Helsingborgs IF. In de zomer van 2012 werd hij uiteindelijk voor een half miljoen euro overgenomen van de Belgen, die hem aan de Zweden verhuurd hadden.

De Roon
De nederlaag en blessure van Finnbogason zijn niet de enige tegenvallers voor Heerenveen. Aanvoerder Marten de Roon mist hoogstwaarschijnlijk de return tegen de Alkmaarders ook. Hij kampt met een lichte hamstringblessure. 'Marten voelde tien minuten voor het einde een scherpe pijn. Er is geen grote schade, maar binnen drie dagen herstellen is heel kort dag. Ik denk niet dat hij zaterdag gaat spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.