Heerenveen tracht punt te zetten achter inktzwarte uitreeks

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Een van de late wedstrijden op zaterdagavond is Heracles Almelo - SC Heerenveen.

Heerenveen tracht punt te zetten achter inktzwarte uitreeks
Speelronde: 28
Aftrap: zaterdag 1 april, 20.45 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• Heracles Almelo is als nummer tien verwikkeld in de race om deelname aan de play-offs om Europees voetbal. In elk geval is de club van trainer John Stegeman gevrijwaard van degradatiezorgen. Het voor de winterstop nog zo uitstekend presterende SC Heerenveen is door een matige serie gezakt naar de achtste positie.

• Heracles en SC Heerenveen gaan in Eredivisie-verband voor de twaalfde keer de strijd met elkaar aan in Almelo. De thuisploeg triomfeerde vijf keer, moest drie keer een gelijkspel toestaan en zag SC Heerenveen drie keer zegevieren.

• In al deze ontmoetingen vielen liefst 44 goals, hetgeen neerkomt op een gigantisch hoog gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd.

• Het Polman Stadion is het enige Eredivisie-stadion waarin dit seizoen nog geen enkele treffer viel in het eerste kwartier.

In het Abe Lenstra Stadion zette SC Heerenveen Heracles Almelo eerder dit seizoen met 3-1 opzij.
In het Abe Lenstra Stadion zette SC Heerenveen Heracles Almelo eerder dit seizoen met 3-1 opzij.

•  Heracles Almelo incasseerde deze jaargang al tien doelpunten van buiten het strafschopgebied, meer dan welke club ook in de Eredivisie. Uitgerekend SC Heerenveen trof het vaakst doel van buiten de zestien, namelijk elf keer.

• De kans bestaat dat Samuel Armenteros nog dit seizoen Willie Overtoom onttroont als nummer twee op de topscorerslijst van Heracles Almelo in de Eredivisie. Het verschil is nog twee goals in het voordeel van laatstgenoemde: 37 om 39 treffers. Lijstaanvoerder Everton (zeventig doelpunten) hoeft zich nog niet bedreigd te voelen.

• Het KNVB-bekertoernooi meegerekend verloor SC Heerenveen dit kalenderjaar al vijf uitduels. Dat zijn er al net zoveel als in heel 2016.

• Dit Eredivisie-seizoen scoorde SC Heerenveen al acht keer via een invaller. Dat is, met AZ, het vaakst van alle ploegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.