Heerenveen in blessuretijd langszij in Portugal

Negentig minuten lang had SC Heerenveen weinig uitzicht op een goed resultaat tegen Vitória Setúbal. Een doelpunt in blessuretijd van Tarik Elyounoussi (foto) veranderde het perspectief echter volledig. De Friezen vertrokken met 1-1 uit Portugal.

In een matige wedstrijd had Heerenveen vanaf de 67ste minuut tegen een 1-0 achterstand aangekeken. De goal van Leandro Carrijo leek lange tijd de winnende te worden en de Braziliaan had zelfs al een publiekswissel ondergaan.

De late gelijkmaker was voor een Heerenveen de beloning voor het aanvallende spel in de slotfase. De spitsen Elyounoussi en Paulo Henrique kwamen als invallers binnen de lijnen om Gerald Sibon van steun te voorzien. Dat was hard nodig, want tot veel waren de gasten niet in staat geweest in stadion José Alvalade.

In blessuretijd bemachtigde Heerenveen toch nog de felbegeerde uitgoal en een goede uitgangspositie voor de return in het Abe Lenstra Stadion. Danijel Pranjic bezorgde de bal bij Elyounoussi, die doelman Bruno Vale wist te passeren.