Heerenveen dankt Te Vrede en Zahovic aan reputatie

Reacties

SC Heerenveen heeft naam gemaakt als springplank voor grote spitsen als Ruud van Nistelrooij. Die reputatie heeft de Friese club Mitchell Te Vrede en Luka Zahovic opgeleverd.

Heerenveen dankt Te Vrede en Zahovic aan reputatie

Te Vrede (24) zat op een door spoor bij Feyenoord en koos voor SC Heerenveen uit de verschillende opties die hij had. 'Het is een mooie club waar goede spitsen hebben gespeeld en de aanvoer van de buitenspelers goed is', zegt de spits op de clubwebsite.

In Friesland verwacht Te Vrede het vertrouwen te krijgen dat hij in Rotterdam niet kreeg. 'Ik moet spelen om uit te kunnen groeien tot een nog betere spits', aldus de spits, die naar eigen zeggen weet wat scoren is. 'Ik sta fysiek mijn mannetje, ben kopsterk en heb een neusje voor goals. Die zijn belangrijk. Spitsen leven voor goals, ik ook, want die zorgen voor vertrouwen en zijn uiteindelijk beslissend.'

'Geld geen drijfveer'
Waar Te Vrede zich wil revancheren voor een teleurstellende periode bij Feyenoord, daar begint Zahovic in Friesland aan de volgende stap in zijn nog prille carrière. De negentienjarige Sloveen had ook meer opties voor zijn eerste buitenlandse avontuur.

'Geld is niet mijn drijfveer, mijn ontwikkeling staat voorop. Ik denk dat Heerenveen voor mij de juiste club is om de volgende stap te zetten. Heerenveen heeft een goede naam, wilde me graag hebben en heeft veel grote aanvallers geproduceerd', aldus de jeugdinternational, die overkomt van NK Maribor.

Zahovic acht zich fit genoeg voor zijn debuut, maar beseft dat er een aanpassingsperiode volgt op zijn transfer. Zijn rol bij NK Maribor was die van een van de twee spitsen, terwijl SC Heerenveen een ander systeem hanteert. 'Geen probleem. Ik kan ook op tien of vanaf de vleugel spelen. Ik denk dat de Eredivisie bij me past. Hier wordt aanvallend gespeeld en krijg ik ruimte om acties en doelpunten te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.