Hectische slotfase zorgt voor remise bij Heerenveen-VVV

Heerenveen en VVV-Venlo hebben de punten gedeeld in Friesland. De bezoekers in het Abe Lenstra Stadion moesten lang wachten op doelpunten, pas in de slotfase werd er twee keer gescoord (1-1).

Voor de bezoekers betekende het alweer het zesde gelijkspel in negen wedstrijden. De wedstrijd ging gelijk op, waardoor het terecht was dat geen van de ploegen als winnaar van het veld stapte.

Toch leek het er in de 88ste minuut op dat VVV met de overwinning aan de haal ging. Sandro Calabro maakte kort voor tijd op aangeven van Ruben Schaken zijn vijfde treffer van het seizoen, waardoor de club uit Venlo drie punten leek mee te nemen naar Limburg.

In blessuretijd zorgde Michal Papadopulos echter nog voor een terechte remise. De spits, die in de zestigste minuut Gerald Sibon verving bij Heerenveen, maakte koppend gelijk. Keisuke Honda leek VVV daarna nog de winst te bezorgen, maar de Japanner schoot een vrije trap op de paal.

Door het gelijkspel staat Heerenveen nu vijftiende na negen wedstrijden. De bekerwinnaar hebben acht punten vergaard, één punt minder dan VVV-Venlo. De afgelopen seizoen gepromoveerde club staat met negen punten op een prima twaalfde plaats.