Hecking: 'Complimenten voor deze volwassen prestatie'

Dieter Hecking prees zijn volwassen ploeg na de 2-0 thuiszege op PSV in Groep B van de Champions League. De trainer van VfL Wolfsburg sprak van een verdiende overwinning.

'Ik wil mijn ploeg complimenteren met deze prestatie', aldus Hecking. 'Dit was echt volwassen voetbal. Dat moet ook in de Champions League. We hebben de tegenstander lange tijd geen kans gegeven. Na rust was ons positiespel door enkele omzettingen beter, waardoor we een verdiende overwinning geboekt hebben.'

'We hadden het in de eerste helft lastig, al kregen we wel kansen', blikte Julian Draxler terug op de wedstrijd. 'Ik denk dat we de beste ploeg waren en verdiend hebben gewonnen. De return in Eindhoven zal vergelijkbaar zijn. Het zal lastig worden, want ik denk dat ze thuis sterker voor de dag zullen komen.'

Ook Christian Träsch, verdediger van Wolfsburg, vond dat beide clubs elkaar weinig ontliepen. 'Voor rust was het in balans. Beide clubs koesterden het balbezit en er waren aan beide kanten weinig kansen. De tweede helft wilden we aanvallender starten en dat betaalde zich uit met twee doelpunten, waardoor we wonnen.'

Door de overwinning is VfL Wolfsburg nu koploper in Groep B met zes punten uit drie wedstrijden. CSKA Moskou en Manchester United hebben vier punten, terwijl PSV met drie punten hekkensluiter is. De Eindhovenaren spelen nog wel twee keer thuis.