'Heb m'n oproep voor Oranje zojuist op internet gelezen'

Paul Verhaegh is de enige debutant in de voorlopige selectie van Oranje voor de oefeninterland tegen Portugal. Voor de 29-jarige rechtsback en aanvoerder van FC Augsburg komt de uitverkiezing als een grote verrassing.

'Heb m'n oproep voor Oranje zojuist op internet gelezen'

'Ik heb het zojuist op internet gelezen', reageert Verhaegh tegenover Voetbal International. 'Ik kom net van de training en hoor dat ik erbij zit. Nee, ik ben nog door niemand van de KNVB gebeld. Dus als het klopt, is dit een heel grote verrassing.'

In het verleden kwam de vroegere verdediger van PSV, AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch en Vitesse uit voor Jong Oranje en ook Nederland B. Op 29-jarige leeftijd lonkt het debuut als A-international.

'In de tijd van Bert van Marwijk als bondscoach is er wel eens geïnformeerd', verhaalt Verhaegh, die zijn vierde seizoen bij FC Augsburg ingaat. 'Maar de laatste jaren was ik er natuurlijk wat minder mee bezig. Ik ben al 29 en momenteel krijgen veel jonge spelers een kans in Oranje. Dus ik mag hier wel trots op zijn. Ook al gaat het om de voorlopige selectie.' (Vincent Okker)

Bekijk hier al onze video's