Hearts dolblij met tijdelijke komst Vitesse-spits Dauda

Reacties

In navolging van Rochdi Achenteh (Willem II) is ook Abiola Dauda vertrokken bij Vitesse. De 27-jarige Nigeriaan maakt het seizoen op huurbasis af in Schotland bij Heart of Midlothian.

Hearts dolblij met tijdelijke komst Vitesse-spits Dauda

Anderhalf jaar geleden dacht Vitesse met Dauda nog een opvolger voor Wilfried Bony te hebben gevonden, toen hij overkwam van Rode Ster Belgrado. In Arnhem werd de in Zweden opgegroeide spits echter geen groot succes. In twee seizoenen kwam Dauda weliswaar 29 keer in actie, maar werd hij nooit een vaste waarde.

Na negen goals in het shirt van Vitesse, mag Dauda het daarom nu gaan proberen bij Hearts. Bij de nummer drie van Schotland komt hij Soufian El Hassnaoui tegen. De geboren Arnhemmer en ex-speler van De Graafschap en Sparta Rotterdam speelde dit seizoen echter nog geen minuut voor de ploeg van manager Robbie Neilson.

Neilson is dolblij dat Dauda vlak voor het sluiten van de markt nog is gekomen. 'Hij was onze belangrijkste doelwit aan het begin van de maand, maar we dachten dat de deal niet door zou gaan. Toen ging het toch weer wel door en ik ben blij dat we hem binnen hebben. Hij is snel, sterk en ik weet zeker dat hij doelpunten gaat maken.'

Het tijdelijke vertrek van Dauda betekent niet dat hij geen toekomst meer heeft bij Vitesse. 'We hebben besloten om Abiola te verhuren, zodat hij wedstrijdminuten kan maken', zegt technisch directeur Mo Allach. 'Abiola heeft nog een contract (tot medio 2017, red.). We hopen dat hij volgend jaar met de nodige bagage weer aansluit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.