Hazard: dankzij Conte weer de speler van twee jaar geleden

Reacties

Eden Hazard is in de eerste weken van het seizoen de absolute blikvanger bij Chelsea. De Belg zoekt met de bal aan de voet weer vol vertrouwen tegenstanders op en heeft zijn vizier op scherp staan, tot tevredenheid van manager Antonio Conte.

Hazard: dankzij Conte weer de speler van twee jaar geleden

In het seizoen 2014/15 had de linksbuiten met veertien goals en tien assists een groot aandeel in de landstitel van Chelsea. Een jaar later wist de flankspeler zich niet te onttrekken aan de malaise op Stamford Bridge. Chelsea kon na het kampioensjaar de weg omhoog maar niet vinden vanuit de middenmoot en Hazard moest tot 23 april wachten op zijn eerste goal in de Premier League. Dit seizoen is alles anders.

In de slotfase van het voorbije seizoen, en op het EK, had Hazard de stijgende lijn al te pakken en die opmars heeft onder Conte een vervolg gekregen. 'Hij heeft zo veel talent en blinkt uit in een-tegen-eensituaties. Als je zulke spelers hebt, dan is het mijn taak om ervoor te zorgen dat ze in de best mogelijke vorm verkeren', zei Conte na afloop van de 3-0 zege op Burnley. Hazard nam zaterdagmiddag op Stamford Bridge de openingstreffer voor zijn rekening door vanaf de middenlijn met de bal aan de voet richting het Burnley-doel te dribbelen en vervolgens raak te schieten in de verre hoek. De uitblinker was de voornaamste plaag voor de Burnley-defensie.

Hazard maakte ook indruk op Ruud Gullit en Alan Shearer, zo vertelden de goalgetters van weleer bij Match of the Day. 'Hij is weer de speler van twee jaar geleden', aldus Shearer, die ook Conte de credits geeft. 'Hij wist dat hij Hazard voor zich moest winnen toen hij naar Chelsea kwam. Conte weet dat Hazard wedstrijden voor hem kan winnen.'

De dribbelaar is gebaat bij zoveel mogelijk vrijheid, zo benadrukt Gullit. De aanwezigheid van de van titelverdediger Leicester City overgekomen N'Golo Kanté helpt daarbij. 'Dit was Hazard op zijn best, in veel een-tegen-eensituaties. Hazard heeft weer plezier. Ik wil niet dat hij gaat meeverdedigen. Dankzij het werk van Kanté hoeft Hazard niet meer zo vaak terug.'

Eden Hazard in de Premier League
Seizoen Duels Goals Assists
2012/13 34 9 14
2013/14 35 14 9
2014/15 38 14 10
2015/16 31 4 4
2016/17 3 2 0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.