Havenaar heeft smaak te pakken na de winterstop

Reacties

Mike Havenaar heeft de smaak te pakken. De Japanse spits van Vitesse vond in de laatste drie duels in de Eredivisie vier keer het net en heeft de brandende ambitie om er daar nog een aantal aan toe te voegen. De zeventienvoudig Japans international is met negen goals in ieder geval hard op weg om zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen te overtreffen.

Havenaar heeft smaak te pakken na de winterstop

Het is voor de 26-jarige aanvaller (boven rechts op de foto) te hopen dat hij na de winterstop, net als vorig seizoen, op schot raakt. Toen schoot de spits negen van zijn in totaal elf competitiedoelpunten tegen de touwen in de tweede seizoenshelft. Ook nu is hij messcherp met vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden tegen RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade en NAC Breda.

Opvallend is dat de basisklant van de Arnhemmers vorig seizoen nauwelijks scoorde tegen Nederlandse topclubs. Zo maakte hij goals tegen onder meer RKC, Willem II, Roda JC, ADO Den Haag en NEC. Dit seizoen gaat dat de in Hiroshima geboren spits beter af: hij maakte het enige doelpunt thuis tegen FC Twente, zorgde in de Gelredome tegen Feyenoord voor de aansluitingstreffer (1-2) en had met een treffer een aandeel in de 2-5 zege op bezoek bij PSV.

Mike Havenaar in extase na zijn winnende treffer tegen NAC Breda, afgelopen weekend.
Mike Havenaar in extase na zijn winnende treffer tegen NAC Breda, afgelopen weekend.

Hard werken
Dat Havenaar vier keer doel trof in de laatste drie wedstrijden, betekent niet dat zijn honger naar doelpunten gestild is. 'Ik wil er zeker nog een aantal maken dit seizoen. Na de winterstop, zeker na de wedstrijd tegen RKC, voel ik me sterk. Je mag wel zeggen dat het doelpunt in die wedstrijd een bevrijding was. Ik werk er wekelijks hard voor, maar het zat vaak niet mee', weet hij.

De spits wil zijn doelpuntenproductie verder opvoeren, te beginnen zaterdag tegen PSV. 'De laatste wedstrijden gaat het op dat vlak goed. Het is zaak deze lijn door te trekken. Ik voel me sterk en heb vertrouwen. Ook zaterdag tegen PSV moet ik het weer laten zien. Dan tellen de voorgaande doelpunten niet meer', besluit hij.

Zaterdag speelt Vitesse (tweede plaats, 52 punten) de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent PSV (vijfde plaats, 47 punten). Het duel begint om 18.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.