Havenaar geeft ADO lucht in degradatiestrijd

ADO Den Haag heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om handhaving. SC Cambuur werd in de tweede helft aan de kant gezet (2-1).

ADO Den Haag beleeft hectische tijden vanwege de aanhoudende problemen met de Chinese eigenaar Hui Wang en de oerwoudgeluiden die vorige week klonken in het Kyocera Stadion. In de wedstrijd tegen SC Cambuur dreigde daar sportieve problemen bij te komen.

De Friese gasten, die met dertien punten onder de rode streep staan, lieten donkere wolken samenpakken boven de Hofstad. Na een klein kwartier brak Sander van de Streek de ban in een rommelige eerste helft. Na een een-twee met Bartholomew Ogbeche opende de aanvaller de score met een stiftje.

Maar in de tweede helft liet ADO Den Haag een ander gezicht zien. Met aanvaller Ludcinio Marengo voor middenvelder Kevin Jansen koos trainer Henk Fraser voor het offensief. Het resultaat liet niet lang op zich wachten, want in de 56ste minuut stond de 2-1 al op het scorebord.

Mike Havenaar was verantwoordelijk voor de ommekeer. De Japanse spits tekende in de 53ste minuut voor de gelijkmaker door na een voorzet van Wilfried Kanon bij de eerste paal raak te koppen. Die minuten later volgde de 2-1 van zijn voet, toen hij attent was nadat een poging van Edouard Duplan op de paal was beland.

ADO verzuimde de overwinning veilig te stellen, waarbij onder anderen Vytautas Andriuskevicius op eigen doellijn redding moest brengen. Het bood SC Cambuur hoop. De mislukte pogingen van Ogbeche en Martijn Barto in het laatste kwartier onderstreepten dat. Beide ploegen bleken echter hun kruit te hebben verschoten.

Door de overwinning komt ADO Den Haag op 23 punten. Dat zijn er tien meer dan SC Cambuur, dat door de nederlaag zeventiende blijft in de Eredivisie.