Havenaar bij ADO een waardig opvolger van Kramer

Reacties

● ADO Den Haag won zes van de twaalf voorgaande thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen in de Eredivisie (G2, V4), maar bleef de laatste twee thuisontmoetingen zonder zege (G1, V1).

Havenaar bij ADO een waardig opvolger van Kramer

● Van de twaalf Eredivisie-ontmoetingen met Heerenveen dit decennium verloor ADO er maar drie (thuis en uit - W5, G4).

● ADO verloor de laatste twee thuiswedstrijden in de Eredivisie, in december 2009 (vier) verloor de ploeg uit de Hofstad voor het laatst drie Eredivisie-thuisduels op een rij.

● ADO Den Haag creëerde dit seizoen minder kansen vanuit open spel dan elke andere Eredivisie-ploeg (209).

● Mike Havenaar (vijftien goals, drie assists) was dit seizoen bij achttien Eredivisie-doelpunten betrokken, even veel als Michiel Kramer (zeventien goals, één assist) afgelopen seizoen.

Foppe de Haan (links) staat voor zijn 399ste en laatste duel als trainer van SC Heerenveen.
Foppe de Haan (links) staat voor zijn 399ste en laatste duel als trainer van SC Heerenveen.

● Edouard Duplan is met drie goals en elf assists bezig aan het meest productieve Eredivisie-seizoen in zijn carrière (hiervoor zeven goals en zes assists in 2014/15).

● Heerenveen (1190) hanteerde vaker de lange bal dan elke andere Eredivisie-ploeg dit seizoen; ADO Den Haag staat in deze lijst derde (1162), na SC Cambuur (1173).

● Heerenveen veroverde veertien van de laatste achttien punten in uitduels en kan voor het eerst sinds september 2014 (zes) vijf uitwedstrijden op rij ongeslagen blijven in de Eredivisie

● De Friezen wonnen in de afgelopen zeven seizoenen slechts één keer de laatste wedstrijd van het reguliere Eredivisie-seizoen (G1, V5).

● Foppe de Haan gaat zijn 399ste Eredivisie-duel coachen en neemt afscheid als de trainer met de meeste Eredivisie-wedstrijden voor één club.

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.