Hattrickheld Finnbogason, de verlosser van Augsburg

Reacties

'De meest turbulente week in de clubgeschiedenis.' Zo werd de afgelopen week van FC Augsburg in Duitse media omschreven. Alfred Finnbogason bezweek niet onder de druk en haalde met een hattrick tegen 1.FSV Mainz 05 (3-0) voor even de druk van de ketel bij zijn ploeg.

Hattrickheld Finnbogason, de verlosser van Augsburg

Tien wedstrijden lang wist FC Augsburg niet meer hoe het was om drie punten aan een duel in de Bundesliga over te houden. Op 27 oktober vorig jaar gebeurde dat voor het laatst: toen werd de uitwedstrijd tegen Hannover'96 gewonnen (2-1). De laatste keer dat er in de eigen Augsburg Arena gewonnen werd, was zelfs nóg langer geleden: op 30 september tegen SC Freiburg (4-1).

Niet alleen op het veld begon daarmee de onrust toe te nemen, ook naast het veld heeft FC Augsburg wel eens rustigere tijden gekend. Martin Hinteregger en Caiuby werden disciplinair geschorst. Hinteregger, inmiddels verhuurd aan Eintracht Frankfurt, door publiekelijk geuite kritiek op coach Manuel Baum, Caiuby omdat hij in de winter graag was teruggekeerd naar Brazilië, zijn thuisland. Positief nieuws was er in de persoon van Jens Lehmann, die als assistent-coach aan de technische staf in Augsburg werd toegevoegd om onder meer de verdediging van de club op orde te brengen. Augsburg wist sinds 20 oktober (0-0 tegen RB Leipzig) namelijk nimmer meer het doel schoon te houden.

Bevrijding
'Ik houd van wedstrijd waarin we onder druk staan. Daar ben ik voetballer voor geworden', zei Finnbogason zondagavond koeltjes tegen Kicker. Hij kon het met gerust hart zeggen, want niet lang daarvoor had hij met drie goals (waarvan twee strafschoppen) FC Augsburg aan een 3-0 zege geholpen. Daarmee bevrijdde hij niet alleen zijn ploeg van een behoorlijk groeiend complex, maar ook zichzelf. De IJslandse spits scoorde zelf namelijk ook niet meer sinds de uitwedstrijd tegen Hoffenheim op 10 november.

Destijds lachte het voetballeven de voormalig spits van sc Heerenveen nog toe. Hij miste dan wel de eerste vijf wedstrijden van de competitie, maar in de zes wedstrijden daaropvolgend was hij liefst zeven keer trefzeker. Zoals gezegd kwamen daar pas afgelopen zondag de volgende goals bij. Met zijn vierde Bundesliga-hattrick staat zijn seizoenstotaal nu op tien goals, slechts vier minder dan lijstaanvoerder Luka Jovic van Eintracht Frankfurt.

Een scorende Finnbogason, winst én een clean sheet: het was het perfecte antwoord op de meest turbulente week uit de clubgeschiedenis. 'Iedereen wachtte op ons antwoord op het veld. Die hebben we gegeven', aldus Finnbogason, die vrijdag zijn dertigste verjaardag vierde.

Dankzij het antwoord van Finnbogason en consorten staat Augsburg nu vijftiende, drie punten boven de gevarenzone. 'We hebben nog een heel lange weg te gaan', weet de spits.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.