Hateboer: 'Twijfels over Atalanta Bergamo'

Hans Hateboer kan zijn loopbaan vervolgen bij Atalanta Bergamo. De huidige nummer zes van de Serie A heeft interesse, al denkt de verdediger niet dat het van een transfer komt.

'Ik denk niet dat dit mijn laatste wedstrijd namens FC Groningen was', liet de verdediger na het duel met SC Heerenveen voor de camera van FOX Sports weten. 'Ik reken er niet op. Ik denk er liever wat langer over na.'

Toch is de verwachting dat de Italianen deze dagen nog terugkomen. 'Ze hebben wel interesse, maar het is nog niet zo concreet dat ik er morgen heen kan vliegen. Natuurlijk is het interessant, maar ze moeten er eerst uit zien te komen met FC Groningen. Ik weet niet of ze me zouden laten gaan, er zijn al behoorlijk wat spelers vertrokken. Ik zeg er op voorhand geen nee tegen.'

Hateboer kon ondertussen wel leven met het gelijkspel in Friesland. Hij kreeg bijval van doelman Sergio Padt. 'Ook zij hebben kansen gehad. Een punt is ook een punt. Die moet je ook pakken als er niet meer in zit. In de tweede helft hebben we weinig meer gecreëerd.'

Larsson
Heerenveen-trainer Jurgen Streppel was minder gelukkig met het resultaat. 'Er stond een groene muur. Ze hebben ons de bal wel gegeven, maar we hebben weinig kansen kunnen creëren. In de tweede helft zijn ze helemaal niet op onze helft geweest. Soms moet je leven met een 0-0. Het was onze derde wedstrijd in acht dagen. We hebben een heel belangrijke week gehad. We hebben twee keer geweldig gespeeld met nul resultaat', doelend op de wedstrijden tegen PSV (4-3) en AZ (1-0). 'Nu was het voetbal wat minder maar hebben we wel een punt. Na een zware week is dat wat het is.'

Sam Larsson verscheen niet voor de camera's. De Zweed wordt nog met meerdere clubs in verband gebracht en was naar eigen zeggen klaar met alle vragen over zijn toekomst. Streppel heeft geen idee of Larsson op 1 februari nog in Friesland speelt. 'Er gebeuren rare dingen in de voetballerij. Ik heb geen idee. Dan moet je bij Gerry Hamstra zijn.'