Hasselbaink weggestuurd van de training door Cardiff

Jerrel Hasselbaink en Cardiff City liggen met elkaar overhoop. De club uit Wales heeft hem niet meer nodig en stuurde hem weg toen de 36-jarige spits zich meldde voor de eerste training.

Hasselbaink weggestuurd van de training door Cardiff

Hasselbaink claimt echter recht te hebben op een nieuw éénjarig contract, dat automatisch zou ingaan als hij ten minste dertig wedstrijden zou spelen afgelopen seizoen. Met 44 duels voldeed hij ruimschoots aan die eis.

Cardiff City rept echter van een mondelinge overeenkomst met Jimmy Floyd waarin beide partijen zouden hebben toegestemd van die clausule af te zien. De club heeft grote schulden en zou de dure Hasselbaink graag kwijt willen.

'Ik ben geschokt en erg teleurgesteld', vertelde Hasselbaink aan Sky Sports. 'Ik ga nu overleggen met mijn advocaten en kan daarom niets over deze situatie meer zeggen.' Hasselbaink heeft ook de Engelse spelervakbond ingeschakeld om hem bij te staan.

De Amsterdammer scoorde afgelopen seizoen negen keer in 44 wedstrijden voor Cardiff City, dat in de strijd om de FA Cup in de finale strandde op Portsmouth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen