Cardiff, Hasselbaink en Loovens vernederen Boro

Weer een verrassing in het toernooi om de FA Cup. Middlesbrough ging af in het eigen Riverside Stadium en verloor kansloos met 2-0 van Cardiff City, de nummer veertien van het Championship.

Op de overwinning voor The Blue Birds viel niets af te dingen. Middlesbrough speelde kleurloos, terwijl de kansen voor Boro op succes in de FA Cup enorm waren toegenomen door de uitschakeling van zowel Manchester United als Chelsea. Maar op het veld toonden de spelers van coach Gareth Southgate amper bezieling.

Cardiff toonde wél inzet en mag blijven dromen van bekersucces. Al na 22 minuten koesterden de bezoekers een ruime voorsprong. In de negende minuut schoot Peter Whittingham op fraaie wijze vanaf vijftien meter in de verste kruising. En in de 22 minuut zette Roger Johnson (foto boven links) al even knap de 0-2 op het scorebord, met een vallende kopbal.

Glenn Loovens (r) in duel met Afonso Alves (l) Met Jerrel Hasselbaink en de sterk spelende Glenn Loovens in de basis had Cardiff helemáál niets te duchten van Middlesbrough. Afonso Alves was onzichtbaar en bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer, zijn vervanger Ahmed Mido Hossam stelde net zo teleur. George Boateng bleef op de bank.

Cardiff is de derde club die zich heeft verzekerd van de halve finale na Portsmouth en Barnsley. Zondagavond komen Bristol Rovers en West Bromwich Albion nog in actie.