Hasselbaink sluit Koeman-flop van achttien miljoen in de armen

Reacties

Oumar Niasse (31) maakte begin 2016 voor bijna achttien miljoen euro de overstap naar de Premier League, waar hij al snel werd afgeserveerd door Ronald Koeman. Zes jaar later strijkt de spits neer in de League One, waar hij het onder een andere Nederlandse coach gaat proberen. Burton Albion van manager Jimmy Floyd Hasselbaink pikt Niasse transfervrij op.

Hasselbaink sluit Koeman-flop van achttien miljoen in de armen
© Pro Shots

Everton dacht de nieuwe topspits binnen te hebben, toen Niasse voor een hoog bedrag werd overgenomen van Lokomotiv Moskou. Een half jaar later kwam Koeman als manager naar Liverpool en al snel werd duidelijk dat spits en coach niet door één deur konden. 'Als hij houdt van het spelen van wedstrijden, dan moet hij hier weg', was Koeman tijdens een persmoment overduidelijk in die periode.

Voor Niasse was niet duidelijk waarom hij geen speeltijd kreeg onder de voormalig bondscoach. 'Ik heb Koeman niet om de reden gevraagd, maar je kunt niet op basis van 45 minuten zeggen dat ik niet goed genoeg ben. Hij heeft alles veranderd. Hij heeft mijn rugnummer aan iemand anders gegeven en me geen toegang meer gegeven tot de kleedkamer van het eerste.'

Oumar Niasse maakte als speler van Lokomotiv Moskou indruk op de beleidsbepalers van Everton.
© Pro Shots
Oumar Niasse maakte als speler van Lokomotiv Moskou indruk op de beleidsbepalers van Everton.

Niasse deed het goed voor het beloftenelftal en na een hattrick van de Senegalees vroeg de Engelse pers aan Koeman of er een rentree aan zat te komen. 'Ik hoop dat hij dat elke week doet, maar wel bij Onder-23', veegde Koeman alles rondom een eventuele rentree weg.

Toch kreeg de spits nog speeltijd onder Koeman, zelfs met succes. In het seizoen 2017/18 maakte Niasse in zijn eerste Premier League-duel meteen twee doelpunten, waarmee hij Everton de 2-1 zege op AFC Bournemouth bezorgde. Uiteindelijk zou Niasse tot acht goals in de Premier League komen in het seizoen 2017/18, de laatste goals maakte Koeman niet mee. Hij werd in oktober 2017 ontslagen.

Nog geen vier jaar na zijn peperdure komst naar Everton vertrok Niasse transfervrij bij de club. Binnen de lijnen heeft de spits vervolgens niets van zich laten horen. Begin 2021 meldde hij zich nog bij Huddersfield Town voor een kortlopend contract, maar Niasse speelde uiteindelijk geen enkele wedstrijd voor die club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Burton hebben ze er vertrouwen in dat ze de Afrikaanse spits weer aan het voetballen kunnen krijgen. Niasse kwam op 21 januari 2020 voor het laatst in actie tijdens een wedstrijd, maar Hasselbaink zag dat de aanvalsleider een gretige indruk maakte op de trainingen. 'Hij is hongerig en heeft een verlangen naar een terugkeer op het veld. Hij heeft laten zien dat hij iets kan toevoegen aan het elftal.'

Burton, waar Hasselbaink bezig is aan een tweede periode als manager, staat momenteel twaalfde in de League One. De club pakte in 2015 onder Hasselbaink de titel in de League Two.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.