Hasselbaink opent jacht op koppositie na debuutzege

Jerrel Hasselbaink kan terugblikken op een prima debuut als trainer van Burton Albion. The Brewers boekten een 1-3 overwinning in de topper van de League Two tegen Wycombe Wanderers.

Phil Edwards opende voor rust de score namens Burton, dat de marge in de tweede helft verdubbelde middels een doelpunt van Alex MacDonald. Van die achterstand herstelde Wycombe zich niet. Paul Hayes leek het met een benutte strafschop in de 68ste minuut nog spannend te maken, maar kort erna maakte Jacob Blyth met de 1-3 aan alle onzekerheid een einde.

Burton stijgt door de triomf van de zesde naar de vierde plaats in de League Two, het vierde niveau van de Engelse voetbalpiramide. Wycombe staat derde. De werkgever van Hasselbaink heeft na zeventien duels 32 punten; slechts twee minder dan koploper Luton Town.