Hasselbaink kampioen met Burton Albion

Reacties

Manager Jimmy Floyd Hasselbaink is zaterdagmiddag met Burton Albion kampioen geworden in de League Two, het vierde Engelse profniveau.

Hasselbaink kampioen met Burton Albion

In de laatste speelronde werd de titel veiliggesteld in de uitwedstrijd tegen Cambridge United, al ging dat niet eenvoudig. Een kwartier voor tijd stond Cambridge namelijk nog op een 2-1 voorsprong. Met tien man, doelman Jon McLaughlan kreeg rood, richtte Burton zich toch op. De Nederlandse buitenspeler Abdenasser El Khayati gaf de assist op de 2-2, voordat twee minuten voor tijd Kevin Stewart de titel veilig stelde: 2-3.

Burton is daardoor kampioen, met een voorsprong van vijf punten op achtervolger Shrewsbury Town, dat verloor van Plymouth. Promotie naar de League One was twee weken eerder al binnengesleept door Burton.

De 43-jarige Hasselbaink is pas sinds november werkzaam bij de club, maar hij kreeg het elftal meteen aan het voetballen. Door de zege op Cambridge is Burton al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Bij Burton staan behalve El Khayati ook de Nederlanders Kelvin Maynard en Stefan Maletic onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.